meer over Margritta Holtman

 

Vanaf 2006 heb ik een bloeiende eigen praktijk als dierenosteopaat. Afgestudeerd in de 3-jarige ICREO-opleiding ben ik een gediplomeerde dierenosteopaat gespecialiseerd in paarden en honden.

 

Na het praktische examen heb ik een thesis geschreven en verdedigd over de theoretische en praktische achtergrond van leverafwijkingen bij paarden.

In deze thesis heb ik zowel de normale werking als de afwijking van het functioneren van de lever belicht, alsmede de bijbehorende osteopatische bevindingen en therapieën beschreven.

 

Voorafgaand aan de ICREO-opleiding heb ik de 5-jarige deeltijd HBO-opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen te Meppel, gevolgd. Naast een theoretisch deel heb ik voor deze opleiding ook een onderzoek gedaan naar de voeding van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn een inspiratiebron en deels ook de input geweest voor de thesis die ik voor ICREO heb geschreven.

 

Van origine heb ik de lerarenopleiding in Utrecht gedaan waar ik als lerares Natuurkunde & Biologie ben afgestudeerd.

 

Mijn liefde en interesse voor paarden en de paardensport heb ik al van jongs af aan dus het was voor mij een logische gevolg dat ik enkele jaren later de stap nam om een stuk kennis te combineren met mijn passie en me zodoende te laten opleiden tot dierenosteopaat.

 

De wedstrijd paardensport beoefen ik actief, zowel springen, dressuur als de laatste jaren SGW. In 1986 ben ik Nederlands Studentenkampioen Dressuur geworden en in 2006 Gelders Kampioen SGW in de klasse L.

Daarnaast ben ik ruim 25 jaar actief als jurylid in de wedstrijdsport.

 

Met mijn lieve hond Claire, doe ik regelmatig en met veel plezier aan behendigheidstrainingen en wedstrijden.

 

Woonachtig in de Achterhoek, met mijn man en drie dochters, behandel ik honden in mijn praktijk aan huis en op locatie. Stal IJsselhunten, een prachtige trainings- pensionstalling in Etten, gebruik ik als ‘thuislocatie’ van mijn praktijk voor de behandeling van paarden. Veelal reis ik naar mijn klanten toe die verspreid zitten in heel (Noord) Nederland.